Voordelen

Daar waar andere bouwblokken vaak over slechts één of enkele troeven beschikken, combineert het Topargex bouwblok op een unieke manier een aantal voordelen: lichtgewicht én ijzersterk, duurzaam, thermisch én akoestisch isolerend, gebruiksvriendelijkheid (boren, frezen, zagen). Bovendien verzekert het lichtgewicht van Topargexblokken een snelle verwerking en lage vervoerskosten.

De link met de olifant en zijn huid is dus snel gelegd: de huid van een olifant weegt verhoudingsgewijs niet zo veel maar is toch ijzersterk, duurzaam én voorziet het dier van een goede isolatie.

Duurzaam

Argexkorrels zijn lichte granulaten gemaakt uit milieuvriendelijk materiaal (Boomse klei).
De duurzaamheid wordt verder versterkt door hun lange levensduur en sterke warmte-isolerende eigenschappen.

Lichtgewicht en ijzersterk

Argex bouwblokken zijn lichtgewicht maar ijzersterk (draagkracht 20-60 kg/cm2).
Bovendien verzekert het geringe gewicht van Topargexblokken een gemakkelijke en snelle verwerking en lage vervoerskosten.

Rotvrij

Door het productieproces (bakken en expanderen van Boomse klei in een draaiover bij een temperatuur van 1.100 °C) zijn de korrels steenachtig, rotvrij, onbrandbaar (brandweerstand 1 tot 6u), krimpvrij en hebben ze een onbeperkte levensduur.

Isolatie

Dankzij de intrinsieke eigenschappen van de korrels (40% ingesloten lucht, gebakken en geëxpandeerde klei) geïntegreerd in een betonskelet, zorgen de Topargexblokken voor zowel een sterke thermische isolatie alsook voor een hoge akoestische isolatie (75% geluidsabsorptie en geluidsverzwakking tot 50 dB).