Referenties - bouwproject te Smeermaas (Lanaken)

Voor de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij (VHM) werkte Argex in de lente van 2005 mee aan een bouwproject in Smeermaas (Lanaken).

Het betrof de bouw van 12 sociale koopwoningen waarvoor Topargex bouwblokken voor gewoon metselwerk werden gebruikt. Onze betonblokken bestaan uit Argexkorrels (in dit geval AR 4/10 - 430 kg/m³), cement en natuurlijke aggregaten en worden vervaardigd in hoogtechnologische productie-eenheden die de vorm- en maatstabiliteit alsook de drukweerstand van de Topargexblokken waarborgen. Dankzij de intrinsieke kenmerken van de korrels, zijnde 40% aan ingesloten lucht en het natuurlijke basismateriaal klei, worden Topargexblokken beschouwd als de optimale combinatie van voor de ruwbouw essentiële begrippen zoals draagkracht, thermische en akoestische isolatie, brandweerstand en lichtgewicht.
De prijs was - uiteraard - van doorslaggevend belang bij het toekennen van dit project aan Argex, maar het was een surplus bij de argumenten die hun draagkracht al reeds ettelijke malen hebben bewezen in vorige realisaties.
De VHM is een Vlaamse Openbare Instelling die instaat voor de bouw van sociale woningen bestemd om verhuurd of verkocht te worden aan mensen met een lager inkomen en de toekenning van sociale leningen. De VHM is belast met het toezicht op en de dienstverlening aan 115 erkende lokale sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s), zoals hier de Kleine Landeigendom in Tongeren.